WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - zvk Ham S  4 - 2  (2-1)

DATUM 05-09-2003  21:00

DOELPUNTEN 2’ (1-0) Ivan Cools assist Chris Witters, 7’ (1-1), 23’ (2-1) Tim Moons assist Chris Witters, 38’ (3-1) Ivan Cools assist Niko Kopriva, 46’ (4-1’) Chris Witters assist Niko Kopriva 48’ (4-2)

VERSLAG Eerste wedstrijd van het seizoen. Zenuwen zijn bij sommigen duidelijk aanwezig. Maar eens de aftrap gegeven gaat het al vrij vlot, goed verdedigend en bal in de ploeg houdend. In eerste minuut al open kans voor Ivan … maar gemist. Het duurt niet lang (tweede minuut) voordat de tweede kans wordt gecreëerd door Chris … Ivan werkt droog en mooi af : 1-0. … 7de minuut … even een onoplettendheid (‘man’ niet gevolgd) en gelijk. We beginnen gewoon opnieuw. Er is nog niets gebeurd. We spelen een slimme wedstrijd en denken in de eerste plaats aan verdedigen. Dirk in centrale verdedigende positie, Pieter en Philippe op de flanken hebben de wedstrijd onder kontrole. De instructies vanop ‘de bank’ worden goed opgevolgd. ‘Straks scoren we wel’ zegt Niko, wegens een lichte blessure tot dusver nog niet op het veld gestaan. En gelijk heeft ie … 23ste minuut … aktie Chris en Tim mag heerlijk afwerken in de rechterbovenhoek. Op de ideale moment wordt het 2-1, net vóór ‘de halve’. Eerste minuten in de tweede helft zijn zwaar. De tegenploeg is duidelijk van plan om voor winst te gaan en blijft ‘drukken’, soms zelfs aggressief spelend. Wij van onze kant zijn weer eens véél te braaf. Gelukkig geeft de scheidsrechter ons geregeld een terechte vrije trap mee. Onze keeper Olivier is waakzaam en kontroleert op zijn manier de wedstrijd. Er zijn een aantal nodige saves. Het gaat moeilijk. In de 35’ gooien we de ploeg eens om. Drie vervangingen op korte tijd. Ook Niko valt dan toch in … en met succes ... shot op paal en iets later een mooie assist voor Ivan, die de kans niet laat liggen : 3-1. Vanaf dit moment hebben we de wedstrijd in handen. Nog vier minuten : hoekschop … Niko kijkt en past naar Chris die in één tijd binnentrapt : 4-1. 48ste minuut : niet kort genoeg ‘op de man’ en tegengoal : eindstand 4-2. De eerste winst is binnen. Hopelijk niet de laatste dit seizoen.